onsdag 18 augusti 2010

Provupplägg och bilder

Provet började sedvanligt med att hälsa på domaren. Därefter koppla lös och följa skytten. Gick ner för en liten back till sjön. Där blev det skott och kast från båt. Alltså en enkel markering på vatten. Viltet var en mörk and. Emil gick ut direkt från gungflyn och ner i vattnet simmade rakt mot, för att sedan gå upp i vind och snedda mot fågeln som syntes dåligt. Raka vägen hem och upp till matte. Tog i mot han så nära kanten som jag fick eftersom han har en tendens att skaka direkt.

Därefter blev det en kort, kort förflyttning på "strandkanten". Båten rodde i väg en bit, vi vinklade om och sedan nytt skott och nytt kast, nu med en vit trut. Rätt ut och rätt hem. Längre transportsträcka på land denna gång, vilket gick fint.

Därefter gick vi upp för en liten backe, sedan skott, därefter fortsatte vi en liten bit fram och sedan var det sök. Tror det låg ute 7 vilt, både i skogsterräng och så några ute i vasskanten på gungflyn. Vi tog in tre stycken och sedan var det dags att röra lite på sig i motsatt riktning från fältet. Där blev det en enkel markering i skogen med skott och viltet var en kråka. Spikade men svamlade till det på lite på hemvägen.

Därefter gick vi tillbaka till fältet och fick plocka in tre stycken till vilt. Lite omständigt in några gånger som jag inte riktigt vet vad det berodde på. Det enda jag kan tänka mig var att han då gick mot publiken, och det var ju ovant att ha så många människor med som både fikade och tittade på :). Inte att han var påverkade så, men han slog av lite på takten hemåt vid ett par tillfällen. Och det berömda, så brukar han inte göra på träning, då är det samma fart in och ut. I övrigt gjorde han ett bra fält och han använde näsa väl, vilken gjorde han effektiv. I den öppna kritiken så fick han beröm av domaren för just sin förmåga att använda näsan, kul!


Ja efter detta var det bara att invänta domen. En väldigt trevlig domare som höll en bra öppen kritik där hon alltid började med att ta fram alla goda egenskaper ekipagena hade uppvisat. De mindre goda sakerna nämnde hon knappt. Till oss sa hon att till nästa klass så måste han vara snabbare in också, men att för denna klass så påverkar det inte 1:a priset :)

Så det var en nöjd matten som sedan fick hämta den röda rosetten! Tror också Emil var nöjd över att ha fått jobba med det han älskar!


Samtliga foton är tagna av Linda Persson, tack!





7 kommentarer:

Annette sa...

Stort grattis igen!!! Ni är så fina och det lyser om den stolta matten, underbart!!! Lite nyfiken, låter som en mkt trevlig domare! En "hon" förstår jag på texten, men vem? Kanske att man kan hitta henne på fler prov!
Kram kram

FamiljenNilsson sa...

Verkar avancerat! Bra jobbat!!! Mina grabbar hade dragit på egna äventyr :-)

Sandra, Thyra Lhine sa...

Grattis i efterskott! Fina och duktiga Emil :)

Agnetha sa...

Duktiga ni.

Agneta sa...

Jag hoppas då att vi hinner komma till start i år. Vi får se hur det går, nu e de ju löp så då beror det hur det ser ut efter det.... Hoppet är väl det sista som överger en i alla fall.... he heee

Hanna aka Lilla My sa...

Grattis till den röda rosetten! Snyggt jobbat.

Johanna sa...

Stort grattis till första priset, snyggt jobbat!