fredag 7 januari 2011

Resumé av 2010

Så här på årets första dagar är det ju brukligt att summera det gångna året. Kan ju faktiskt konstatera att det blev ett bra år om än det blev kryddat med viss oro.

EMIL:

Vi startade utställningsåret på bästa tänkbara sett genom att han i mars fick sitt 1:a CERT, blev BIR samt BIS-2 jakt

Under våren ångade vi på med viltspår- och agilityträning så snart snön försvann. Detta resulterade i godkänt i anlagsklass på viltspårprov samt att vi startade på en inoff agilitytävling.
Även lite jaktträning hann vi med mellan varven.

Under sommarens första veckor fick han ånyo problem med en tå i framtassen. Detta ledde till amputation och konvalecent en tid.

Men under slutet av augusti var detta läkt och vi startade på B-prov i Luleå. Det blev en mycket lyckad start och vi fick vår 1:a i nkl.

Hösten blev betydligt lugnare med endast lite agilityträning och en helghandlingskurs i ämnet.

LISA:

tråkigt nog blev Lisa svårt sjuk under sommaren. Hon blev fort dålig med hög feber som följd. Inlagd på Djurkliniken i Öjebyn och massa prover tagna. Någon egentlig orsak hittades aldrig, men det gör det samma. Hon blev helt återställd och är nu en mycket pigg och kry dam som fyllde 10 år i november.

PLANER FÖR ÅRET:

Under detta år har vi inga större planer eller mål på "hundfronten". Några utställningar lär det ju bli för båda om pälsar och konditionen är god. Hoppas på ytterligare agilitykurser så jag och Emil får fortsätta med det och kanske starta på någon fler inoff tävling.

Med Emil hoppas jag också kunna träna mer viltspår och komma till start i ökl. Vad gäller jakten så kommer vi fortsätta träna lite nu och då men som det ser ut nu kommer jag inte satsa på att starta han i ökl. Kapaciteten i hunden, den är det inget fel på, men mitt ointresse för att slipa på de sista detaljerna för att nå hela vägen.

Väl mött ute i skog , mark och ring :)

3 kommentarer:

FamiljenNilsson sa...

Du är så duktig med hundarna! Malin

Nathalie Bourwall sa...

Du har ju glömt skriva att du ska träna massa agility! ;)

Nattis sa...

Härligt! Spelar dom annan musik än mikrofonkåt numera? ;)
Gött! Det blir nog Mia och jag som håller den kursen. NÄR är inte riktigt bestämt ännu, tidigast i maj sätter vi igång med kurser iallafall. Vi får se hur det blir med jobb och allt sånt där när det passar bäst :)
Äsch, typiskt att du missar träffen på torsdag!