lördag 19 mars 2011

Ögonlysning

Emil har varit till veterinären och blivit ögonlyst U.A samt att vi tog blodprov för GR_PRA1 som visade på normal!!!


Emil kämpar sig uppför slänten i djupsnö



Vidare gjorde sig Emil på något mystiskt sätt illa sig i ryggen i förgår. Det hela började med att han helt enkelt skulle resa sig i vardagsrummet. Tror han slog i ryggen/höften i bordet eller något sådant. Han "skrek" till, men sedan var det som vanligt. Vi var ute på promenad och han hoppade upp på ett skoterspår och när han skulle vända sig och komma tillbaka hände samma sak igen, han tjöt till, lite mer denna gång.

Kollade tassarna och hittade inget där. Så vi fortsatte promenaden och han gick helt obekymmrat. Tyckte dock att svansen slokade lite som när de har vattensvans ungefär. Så jag tänkte att det kansk var något sådant.

Väl hemma så hoppade han upp i stora snödrivan vid bron, och väl där uppe så hände samma sak, han tjöt och det kändes som läääänge. Han kom ner och var så ynklig och gnydde. Inne så blev han sedan flåsig och kunde inte riktigt hitta en ställning att ligga på. Han vankade omkring och ville vara nära och gnydde rätt mkt. Till slut så "dråsade" han bara ner och flåsade och började skaka.

Jag tänkte vara cool och ge han Albyl, men när han skakade och flåsade och var allt annat än vanliga Emil så var det bara att åka in till Djursjukhuset direkt. Vi lyckades få han att stiga upp och sedan lägga sig i BIA bädden. Därefter lyfte vi han i bädden till bilen.

Hos veterinären undersökte hon reflexer i tassar, ben, svans och rygg. Klämde och kände. Han fick "smärtis" intra muskulärt och sedan röntgen. Inga specifika fynd upptäcktes. Han fick stanna över natten och det kändes bra för jag vill inte ha hem en hund som har ont! Han är ju så himla tålig, och det är ju till nackdel när man undersöker.

Dagen efter fick han komma hem, och man hittade inte vad som kunde vara felet. Nu i dag är han precis sitt vanliga jag :) Han får äta lite antiinflamatoriskt och smärtlindrade ett par dagar för säkerhetsskull.

Lisas ständiga posé när det är snö, huvudet djupt in och så gräva med framtassarna. Emil tittar förundrat på

2 kommentarer:

FamiljenNilsson sa...

Jobbigt! Hoppas det bara var ngt tillfälligt!

Nattis sa...

Christina: Yepp, Bredängs camping! ;) Mysigt ställe!
Bra att ni håller ställningen på kvarteret! :D