lördag 16 juli 2011

Dags för uppdatering var det någon som sa :)

Ja det är väl på tiden kan man tycka. Men faktum är att de inte händer så mycket inom "hunderiet" just nu, ja för utom i dag då :)
I dag har vi nämligen varit på SSRK norrbottens utställning i Luleå. Emil skulle ställas ut i jaktklassen. Märkte ganska snabbt att Emil nog skulle falla domaren i smaken, och det gjorde han också! Vi vann jaktklassen (inte så svårt, vi var ensamma i den) och fick CK. Sedan fortsatte vi av bara farten med att bli Bästa hane med CERT och sedan även BIM! Dessutom slog vi jakt tiken och blev klar för BIS jaktfinal.
Domare var Rajic Branislav, en mycket trevlig man som hade ett jättefint sätt mot hundarna, och även mot handlersarna :)
Sedan fick vi vänta länge på att finalerna skulle dra i gång, men det visade sig att det var värt att vänta på.
Först final för alla jaktmeriterade hundar. Dömde denna klass gjorde Christina Daniels. Där slutade vi som 2:a, efter fina flatten Solo med sin matte. Väl värd att visa rumpan åt oss ;).
Sista finalen för vår del blev sedan BIM BIS. Domare Zorica Salijevic. Emil skötte sig med den äran och både sprang och ställde sig så fint och lönen för detta blev att vi blev BIS-1.
Jättehärlig dag med andra ord!
Nämnas i bör också att förra helgen var det Open Show i Kalix med Annika Thunfors som domare.
Emil deltog i jaktklass, men fick inte HP. Lisa ställdes i special veteran och hamnade bakom Emils superfina mamma, Wilma. Lisa med HP, men ingen placering i bästa tik. Än är det krut i gammelgumman <3!

1 kommentar:

Hanna aka Lilla My sa...

Grattis till fina resultat!